Маєте питання? Дзвоніть: (066) 870-10-10
Що ви шукаєте?

Отримано виписку ДКСУ

 

Для відображення руху грошових коштів на рахунках відкритих в органах ДКСУ є можливість провести виписку ДКСУ.

 

Обираємо підрозділ “Отримано виписку ДКСУ” розділу "Облік" та натискаємо “Додати”. Тип документа, його номер, дата документа та  дата операції заповнюються автоматично, проте при необхідності значення даних цих полей можна змінити.

 

Зверніть увагу! Не можна в одній операції набрати дані за період (наприклад, за місяць)! Одна господарська операція "Отримано виписку ДКСУ" показує рух за одну дату!

 

 

На головній вкладці обираємо рахунок, по якому необхідно зробити рух коштів. 

 

 vipiska golovna

 

 

Для того щоб на головній вкладці операції був залишок коштів вам потрібно натиснути на одну із кнопок в залежності від ситуації:

1. кнопка "По даним бухобліку" - застосовуєм коли напередодні у вас по даному рахунку була проведена в обліку операція "Введення операції вручну" (наприклад це внесення залишку коштів на рахунку на початок року, повернення фінансування та інше);

2. кнопка "З попередньої операції" - застосовуєм коли напередодні у вас по даному рахунку була проведена в обліку операція "Отримано виписку ДКСУ";

3. внести суму самостійно в поле "Залишок на початок" - застосовуєм у разі внесення виписки перший раз, коли відсутній попередній рух на рахунку.

 

vipiska/vipiska golovna zalishok

 

Переходимо на вкладки “Надходження” чи “ Видатки” в залежності від змісту виписки.

Заповнюємо всі необхідні поля во вкладці "Надходження", натискаємо “Розрахувати проводки”  та “Зберегти”.

Обов'язково заповніть поле "Дата платіжного доручення"! Це буде дата виписки по надходженню фінансування.

 

Зверніть увагу на те, що поле “КДБ" (класифікація доходів бюджету) стає активним та потребує заповнення при виборі рахунка спеціального фонду на головній вкладці. 

Якщо ви щось змінили в даній вкладці необхідно натиснути “Розрахувати проводки” та “Зберегти”, тоді зміни будуть збережені.

 

vipiska nadch

 

 

 

Наступний крок  - заповнення вкладки “Видатки”. Обираємо платіжне доручення та рахунок обліку видатків (Дебетова частина проводки), натискаємо “Розрахувати проводки” та “Зберегти”.

Якщо платіжні доручення не сформовані в програмі, то можна це поле не заповнювати.

 

Одне платіжне доручення можна обирати декілька разів, проте необхідно виконувати  наступну умову -  сума витрат за всіма операціями по даному платіжному дорученню  не повинна перевищувати суму платіжного доручення!

 

Якщо ви щось змінили в даній вкладці необхідно натиснути “Розрахувати проводки”, тоді зміни будуть збережені.

 

 vipiska vid

 

 

Якщо виписка містить декілько КЕКВ як в “ Надходженні”, так і в ” Видатках ”, то натискаємо на відповідній вкладці “Додати” і розносимо кожне КЕКВ окремо. 

 

Можна скопіювати попередній запис якщо є схожі позиції або для того щоб прискорити свою роботу. Для цього спочатку додайте один запис, виділіть його, потім натисніть "Дублювати".

Після цього буде додано запис, в якому потрібно перевірити дані та обов'язково розрахувати проводки.

 

Для проведення в обліку платіжного доручення з виплати заробітної плати  (або всіх інших виплат, що виплачені в міжрозрахунковий період) в розрізі кожного співробітника можна скористатися функціоналом "Сформувати з відомості"  вкладка "Видатки". Натиснувши на цю кнопку необхідно вибрати платіжне доручення по перерахуванню в банк (або виплату через касу) та відомість, що відповідає сумі платіжного доручення. Після цього автоматично будуть сформовані видатки по даному платіжному дорученню в розрізі співробітників. 

 

Для проведення в обліку Розподілу виділених бюджетних асигнувань можна скористатися функціоналом "Сформувати з розподілу" вкладка "Видатки".

Натиснувши на цю кнопку необхідно вибрати Розподіл виділених бюджетних асигнувань. Після цього автоматично будуть сформовані проводки.

 

 vipiska rozpodil vidomist

 

 

Після внесення всіх даних можна переглянути проводки по даній виписці (вкладка "Проводки").

Також загальні суми надходженнь чи видатків можна перевірити на головній вкладці.

 

Останній крок натиснути “Зберегти” та ”Провести”. Тоді виписка буде проведена в обліку і відобразиться в меморіальних ордерах № 2 ( або 3), 4, 6, 8 в залежності від кореспонденції рахунків.

 vipiska end